Slut med diesel personbiler uden partikelfilter

Slut med diesel personbiler uden partikelfilter i 5 danske kommuner hvis du har en personbil uden partikelfilter, så skal du være opmærksom på miljøzone reglerne som træder i kraft fra den 1. oktober 2023.

Skærpede miljøzonekrav for diesel personbiler og nye undtagelsesmuligheder. Et bredt flertal i Folketinget vedtog den 22. marts 2022 en lovændring, der gør det muligt for de fem nuværende miljøzone kommuner, København, Frederiksberg, Århus, Odense og Aalborg, at skærpe miljøzone kravene, så det bliver forbudt at køre i diesel personbiler uden partikelfilter i miljøzonerne.

De fem miljøzone kommuner København, Frederiksberg, Århus, Odense og Aalborg har besluttet at skærpe kravene i deres miljøzone. Det betyder, at dieseldrevne personbiler uden partikelfilter pr. 1. oktober 2023 kan risikere at få et administrativt bødeforelæg ved færdsel i en miljøzone.

Men du kan eftermontere en partikelfilter hos et værksted og for bilen synet i vores synshaller RB Synshal Brøndby og RB Synshal-Rødovre. I Rødovre bilsyn modtager vi kun køretøjer op til 2,30 meter høj, hvis du har en bil over 2,30 meter højde, skal du kontakte Brøndby bilsyn. Vi modtager ikke store alukasse.

Får din bil et partikelfilter, vil du kunne spare 1.000 kr. i afgifter om året.
Du kan søge om tilskud til eftermontering af partikelfilter, hvis din skattepligtige indkomst er under 300.000 kr. om året. >> Læs mere om tilskud <<

>> Men hvis det teknisk umulig for at eftermontere en partikelfilter kan du i særlige tilfælde registrere en undtagelse eller søge om dispensation. <<

Er din personbil registreret til veterankørsel i Køretøjsregisteret, er den undtaget fra partikelfilter kravet i miljøzonerne.

Lever dit køretøj op til reglerne?

Tjek her, om dit køretøj lever op til reglerne og kan køre i miljøzonerne nu og efter 1. oktober 2023

>> Tjek køretøj <<