BatteriTest til elbiler
hos RB Synshal

Når testen af batteriet er afsluttet, får du en batteriAttest, som er godkendt og certificeret af Battery Health Check CARA Approved, der viser en objektivt, gennemsigtig, nøjagtig og 100 % troværdighed. I rapporten får du en score, hvor jo højere score er lig med jo bedre batteritilstand.

Uanset om du skal købe eller sælge en elbil, tjekke batteriets tilstand inden garantien udløber, eller måske bare er nysgerrig, kan en batterisundhedstest være et fornuftigt valg.

Testen måler flere parametre i forskellige testkategorier:

Køretøjskommunikation: Det betyder, at det testes, om alle nødvendige signaler er tilgængelige og pålidelige, om samplingsfrekvens for hvert signal er korrekt, og om signalkvaliteten opfylder kravene.

Batteristyring: Det testes, om det estimerede batteri SoC (Ladningstilstand) er korrekt, om det estimerede batteri SoH (State-of-charge) er pålidelig, om celle SoC’erne er korrekte og celle SoH’erne er eksakt, om alle temperatursensorer samt cellespændingssensorer er ok.

HV batteritilstand: Batteristrøm, batterispænding, cellespændingsafvigelse og celletemperaturafvigelse.

Batterihistorik: BMS (Battery Management System) estimeret helbred, gennemsnitligt forbrug, hurtige opladningscyklusser og normale opladningscyklusser, SoC og DoD (afladningsdybden) histogram, udligningstider og fulde battericyklusser.

Ofte stillede spørgsmål

Lige nu tilbyder vi testen i vores synshal i Brøndby.

Der er flere faktorer, der spiller ind:
Lade- og afladningscyklusser: Batterier har en begrænset mængde opladnings- og afladningscyklusser, før de begynder at miste kapacitet. Hver gang batteriet oplades og aflades, slides det en smule. Det samlede antal cyklusser, som batteriet kan tåle varierer afhængigt af batteritypen, kvaliteten og producenterne.
Kemi og design: Afhængig af hvilken slags batteri produceres af producenten.
Cyklisk stres: Hårde accelerationer og decelerationer.
Overopladning og overophedning: Overopladning og overophedning kan resultere i potentielle skader, der kan påvirke batterier, herunder dem i elbiler. De kan føre til batteridegradering og i nogle tilfælde endda beskadigelse af batterierne.

Batteriet er en af de vigtigste komponenter samt den dyreste i en elbil. Derfor skal man kende sin bils batteritilstand og passe godt på det. Det er meget vigtigt at vide, hvor meget kapacitet batteriet har tilbage, inden garantien udløber.

Flash Batteritest koster 990 kr.